Vrijdag 15/10/2010: Gratis duotickets voor Liars te winnen

Volgende vrijdag 15/10 geven we enkele duotickets weg voor het optreden van Liars in de Kreun te Kortrijk. 26/10/2010 spelen ze samen met John Wiese.

Liars’ debuut ‘They Threw Us All In A Trench …” (2001) deed meteen het nodige stof opwaaien. Het Australische trio bracht vanuit New York zeer energieke punkfunk, toen de hype van de dag. Liars was meteen stevig gebrandmerkt. De band vond het hokje veel te eng en sloeg iedereen met verstomming met opvolger ‘They Were Wrong, So We Drowned’ – een conceptalbum over heksenvervolging waar hun experimenteerdrift wat uit de hand liep. De kritiek was niet mals. Liars gaf er een welgemeende om, verhuisde naar Berlijn en werkte in alle rust aan ‘Drum’s Not Dead’. Het experiment werd er gecombineerd met bezwerende drums, sfeervol (maar ver van braaf) gitaarwerk en hoge, haast transcendentale, stemmen. Een van de beste platen van 2006! Sinds ‘Liars’ uit 2007 staat de band er als een genre op zich en gaan ze verder op de ingeslagen weg. Hun nieuwe cd, ‘Sisterworld’ kent weer meer songs en melodie en staat er weer als een huis.

Live straalt Liars zoveel primaire energie uit dat de ervaring haast op een aanranding lijkt. Wellicht een van de beste concerten van 2010!

Usefull links:
De Kreun
Liars-myspace
John Wiese

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s